De zon schijnt, de lucht is blauw. Na een dag vol activiteiten eindelijk afkoelen in het frisse water van de Dronne...

Daar hang je dan, bibberende benen en nu al spierpijn. “Voeten uit elkaar, rustig laten zakken en niet naar beneden kijken.” wordt je uitgelegd. “Er is geen haast, houdt je eigen tempo aan.” Wanneer je de smaak te pakken hebt en halverwege toch een blik naar beneden werpt, zie je je groepsgenoten staan, “Kom op! Nog maar een klein stukje en je bent er.” Wanneer je eindelijk de grond raakt voel je je opgetogen, je hebt je eigen grens verlegd en daar kan je trots op zijn.

Ongeveer 10 uur na vertrek uit Nederland bereiken we Lemerie, een boerenlandgoed dat bestaat uit vijf huizen, zo’n 25 km. onder Angoulême. Lemerie ligt in de Zuid-Franse streek Charente, grenzend aan de Perigord. Deze omgeving biedt veel outdooractiviteiten, zoals kanoën, klimmen, abseilen en mountainbiken. In het nabij gelegen plaatsje Aubeterre-sur-Drône kunnen we een middag afkoelen in het frisse water van de Dronne. Op Lemerie hebben wij een oorspronkelijk in 1723 gebouwde, geheel gerestaureerde boerenarbeiderswoning. Na een dag actief bezig geweest te zijn, is er rond het huis ruimte om uit te rusten in de zon of om een wandeling te maken langs de zonnebloemvelden.

Het basiskamp is het gehele jaar door in gebruik als start- en eindpunt van de door ons georganiseerde actieve tochten. In de zomer is deze locatie bestemd voor ons jonge moeder project.