Fietsen, lopen, kanoën en rijden: alles komt voorbij tijdens deze maand door Frankrijk, Spanje en Portugal. Een ervaring om nooit meer te vergeten…

Met een groep van zes jongeren trek je per camper, fiets, kano en te voet door Frankrijk, Spanje en Portugal. Beginpunt is onze basislocatie Lemerie in Zuid-Frankrijk waar je gaat pakken voor de vierweekse tocht. De camper wordt ingeladen en ingericht, de materialen klaargemaakt voor gebruik. Wanneer jullie per fiets vertrekken is de reis echt begonnen. Na een lange dag bereiken jullie, gemotiveerd door de outdoorbegeleiders en elkaar, het eerste doel: de Atlantische kust. Na de nacht in tenten te hebben doorgebracht wordt de reis vervolgd richting de Pyreneeën. Van daaruit wordt in vier dagen gelopen naar Santiago de Compostella. Er zitten bijna twee weken op wanneer jullie vanuit Santiago de Compostella met de camper naar Porto in Portugal rijden. Daar worden de eerste twee weken van de reis besproken en in individuele gesprekken met een medewerker van NAS En Route worden leerdoelen bijgesteld. Vol frisse moed zetten jullie de reis voort. Weer aangekomen in de Spaanse Pyreneeën is het tijd voor uitdagende activiteiten als raften en kanoën. Het gezamenlijke avontuur wordt afgesloten bij het beginpunt in Zuid-Frankrijk. Wanneer jullie na 26 dagen terug reizen naar Nederland ben je een enorme ervaring rijker en kan je trots zijn op de geweldige prestatie die je hebt geleverd.

Cross the Border-projecten zijn speciale projecten voor jongeren van 15 tot 21 jaar die om wat voor redenen dan ook even stil zijn komen te staan, jongeren die niet meer weten wat voor hen de beste keuze is voor de nabije toekomst of die school dreigen te verlaten. Voor al deze jongeren hebben wij de Cross the Border-projecten ontwikkeld, om het proces naar een positieve toekomst in gang te zetten.

Download hier onze Zomer- en winterkampen 2014-2015 brochure (PDF) voor meer informatie over data en prijzen!