Trektocht, klimmen, canyoning, bungee-jumpen. Je grenzen verkennen en leren in de ruige Spaanse Pyreneeën.

Grasgroene heuvels en ruig gebergte, de lucht is blauw en de zon schijnt warm op je gezicht. Het is dag zes en jullie zijn vandaag begonnen aan de trektocht door de Pyreneeën. Een paar dagen geleden zijn jullie aangekomen in Zuid-Frankrijk waar gelijk de eerste dag werd geklommen en gemountainbiked. Op de camping in Llavorsí, Spanje hebben jullie de omgeving verkent en zijn jullie gaan raften om het groepsgevoel te beproeven. Nog maar zes dagen onderweg en nu al dingen meegemaakt om nooit meer te vergeten.

De groep jongeren bestaat gemiddeld uit zes personen. Ons huis in Zuid-Frankrijk, Lemerie, dient als basiskamp. Van hieruit worden er, voorafgaand en na afloop van de dagen in de Pyreneeën, verschillende outdoor- en spelactiviteiten gedaan. Denk hierbij aan mountainbiken door het heuvelachtige gebied bezaaid met zonnebloemvelden, klimmen op natuurlijke rotsen en 's avonds bosspellen.

Bij aankomst in het Spaanse dorpje Llavorsí na gaat de groep raften onder begeleiding van Spaanse instructeurs. Na vijf dagen wennen aan het groepsgevoel gaat dan eindelijk de vierdaagse trektocht beginnen. De Spaanse Pyreneeën zijn ruiger dan de Franse kant, het komt voor dat je dagenlang geen mensen tegenkomt in dit gebied. Tijdens de tocht draagt elke deelnemer een rugzak met daarin voedsel voor die dag. Tenten, matjes en kookstellen worden van start- naar eindpunt gebracht. Eén nacht wordt er geslapen in een berghut, een gîte. Na afloop keert de groep terug naar Llavorsí om daar drie dagen uit te rusten, te kanoën, te canyoningen en/of te bungee-jumpen. Wanneer de bus terugkeert naar Lemerie wordt daar geëvalueerd, schoongemaakt, Frans gegeten en er worden individuele gesprekken gevoerd. Op de 15e dag wordt er terug gereisd naar Nederland, op naar de bewoonde wereld.

Cross the Border-projecten zijn speciale projecten voor jongeren van 15 tot 21 jaar die om wat voor redenen dan ook even stil zijn komen te staan, jongeren die niet meer weten wat voor hen de beste keuze is voor de nabije toekomst of die school dreigen te verlaten. Voor al deze jongeren hebben wij de Cross the Border-projecten ontwikkeld, om  het proces naar een positieve toekomst in gang te zetten.

Voor meer informatie, kunt u het Cross the Border programma (pdf) downloaden.

De groep jongeren bestaat gemiddeld uit zes personen. Ons huis in Zuid-Frankrijk, Lemerie, dient als basiskamp. Van hieruit worden er, voorafgaand en na afloop van de dagen in de Pyreneeën, verschillende outdoor- en spelactiviteiten gedaan. Denk hierbij aan mountainbiken door het heuvelachtige gebied bezaaid met zonnebloemvelden, klimmen op natuurlijke rotsen en 's avonds bosspellen. 

Na aankomst in het Spaanse dorpje Llavorsí gaat de groep raften onder begeleiding van Spaanse instructeurs. Na vijf dagen wennen aan het groepsgevoel gaat dan eindelijk de vierdaagse trektocht beginnen. De Spaanse Pyreneeën zijn ruiger dan de Franse kant, het komt voor dat je dagenlang geen mensen tegenkomt in dit gebied. Tijdens de tocht draagt elke deelnemer een rugzak met daarin voedsel voor die dag. Tenten, matjes en kookstellen worden van start- naar eindpunt gebracht. Eén nacht wordt er geslapen in een berghut, een gîte. Na afloop keert de groep terug naar Llavorsí om daar drie dagen uit te rusten, te kanoën, te canyoningen en/of te bungee-jumpen. Wanneer de camper terugkeert naar Lemerie wordt daar geëvalueerd, schoongemaakt, typisch Frans gegeten en er worden individuele gesprekken gevoerd. Op de 15e dag reizen we terug naar Nederland, op naar de bewoonde wereld.

Cross the Border-projecten zijn speciale projecten voor jongeren van 15 tot 21 jaar die om wat voor redenen dan ook even stil zijn komen te staan, jongeren die niet meer weten wat voor hen de beste keuze is voor de nabije toekomst of die school dreigen te verlaten. Voor al deze jongeren hebben wij de Cross the Border-projecten ontwikkeld, om het proces naar een positieve toekomst in gang te zetten.

Download hier onze Zomer- en winterkampen 2014-2015 brochure (PDF) voor meer informatie over data en prijzen!