Acht dagen genieten voor ouder en kind: wederom een geslaagde project in het rustige Zuid-Frankrijk vol zon, spel en heerlijk eten.

Op het terrein van basiskamp Lemerie in Zuid-Frankrijk was het deze zomer weer een drukte van jewelste.Verdeeld over twee periodes hebben de gezinnen deelgenomen aan dit project.  Grote voeten en kleine voetstapjes op de grindpaden, hoge stemmetjes en veel geschater: de kinderen en hun ouders hebben zich ook dit jaar weer prima vermaakt. 

Na een lange reis kwamen de busjes eindelijk de parkeerplaats van Lemerie op rijden. Er werd gegaapt, gerekt en gestrekt; tassen uitgeladen en buggy’s uitgeklapt. Bedjes konden gelijk opgemaakt worden aangezien de tenten al klaarstonden, wat een luxe! Een hele goede start voor een geweldige week vol lekker eten, actie en vooral veel genieten. 

Naast één donkere regendag in winkelstad Angoulême hebben de groepen bijna de hele week  mooi weer gehad.  Met z’n allen zijn ze naar het meer geweest om te spelen, te zwemmen en natuurlijk om te zonnen. In de loop van de week zijn alle ouders en de grotere kinderen onder begeleiding van En Route gaan kanoën. De kleintjes vermaakten zich ondertussen, bij het eindpunt van de kanotocht, met zand en waterspelen.. Ook zijn een aantal moeders een middag gaan mountainbiken door het, aan Lemerie grenzende, bos. Niet een bos zoals wij dat kennen, maar één op een enorme rotsige heuvel. De uitgehakte hobbelige wegen zijn een hele uitdaging voor de fiets en een sportieve prestatie van de gasten. Bij terugkeer stond een lekkere maaltijd op hen te wachten. 

Tussen deze activiteiten door kregen de ouders  opvoedingsondersteuning in de vorm van gesprekken en praktische oefeningen met de kinderen.  Daarnaast hebben we de financiële situatie van elk gezin in kaart gebracht en hen daarin geadviseerd.

Het was een hele fijne week waarin iedereen ook veel tijd voor zichzelf had. De kinderen hebben genoten van de vrijheid, de ruimte en het verkoelende water. Wederom een geslaagde activerende reis.